Full operational Lease

Operational lease is de meest toegepaste vorm van leasen, in het maand bedrag zijn opgenomen de volgende posten: afschrijving, rente en beheerskosten, motorrijtuigenbelasting, verzekering en onderhoud. Bij operational lease weet de klant exact waar hij aan toe is per maand. Bij verzekering, die bij de prijs is inbegrepen gaat Koelwagenlease.nl een stapje verder, naast de gebruikelijke WA/Casco verzekering is ook de inzittenden verzekering standaard. Niet inbegrepen zijn kosten voor wassen,poetsen, parkeren en boetes. De leasetermijnen worden vermeerderd met BTW. Deze is voor de klant weer fiscaal verrekenbaar. De leasetermijn en worden op de resultatenrekening als kosten geboekt.

Een groot voordeel van operational lease is dat deze vorm van lease de financiële positie van de onderneming niet negatief beïnvloed in tegenstelling tot andere financieringsprodukten. Operational lease zorgt voor betere balansratio's en daardoor voor flexibel zakendoen.

Financiële lease

Financiële lease heeft eigenlijk het karakter van een geldlening. U kunt investeren zonder een beroep te doen op uw eigen middelen. De volledige btw van de investering dient U vooraf aan de leasemaatschappij te voldoen, uiteraard kunt u deze direct met uw btw aangifte verrekenen. Na afloop van de leaseperiode kunt u het volledige eigendom verkrijgen voor een symbolisch bedrag van € 50,- Bij financiële lease blijft het recht op investeringsaftrek bestaan